NUTRILITE™ Puur Plantaardige Proteïne Ontbijtcampagne

 

Uw perfecte ontbijt is maar een schepje van u vandaan!

“Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag”, wordt wel gezegd. Dus waarom zouden we ons ontbijt overslaan? Het ontbijt vult onze energievoorraad aan zodat we de dag goed kunnen beginnen. Toch zijn er veel mensen die door tijdgebrek of stress niet ontbijten. Zij beginnen de dag vermoeid en zonder energie. Over het algemeen eten mensen te weinig proteïnen, of de proteïnen die ze binnenkrijgen komen in de vorm van snacks die te veel vet bevatten.

Proteïne voor iedereen!

  • Voor iedereen die niet voldoende vlees, melk, kaas of ander eiwitrijk voedsel eet.
  • Voor iedereen die rekening houdt met de calorieën en vetten in zijn voeding.
  • Voor kinderen (ouder dan 3 jaar), tieners, ouderen, en vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, die extra eiwit nodig hebben.
  • Voor iedereen die maaltijden overslaat, kleinere porties eet, of denkt dat zijn voeding onvoldoende eiwit bevat.
  • Dit poeder op plantaardige basis bevat geen cholesterol of lactose en is ook geschikt voor diabetici, vegetariërs en veganisten.
 

Waarom proteïnen?

  • Een volwassene heeft over het algemeen 45 tot 75 gram eiwit (proteïne) per dag nodig voor het behoud van de eiwitbalans.
  • Goede eiwitleveranciers zijn mager vlees, vis, eieren, melk en andere zuivelproducten en soja.
  • Zij bevatten hoogwaardige eiwitten, die het lichaam vrijwel volledig kan benutten voor de aanmaak, het herstel en de vernieuwing van eiwitstructuren.
  • De eiwitbalans wordt het best ondersteund als de inname gedurende de dag over de maaltijden wordt gespreid. Dus bij ontbijt, lunch en avondeten.

Eén schepje* kan al verschil maken! NUTRILITE Puur Plantaardige Proteïne


  • Het lichaam slaat overtollig eiwit niet op, dus een dagelijkse inname is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat het lichaam over voldoende eiwit beschikt voor de ondersteuning van essentiële functies.
  • NUTRILITE Puur Plantaardige Proteïne levert hoogwaardig eiwit.
  • In combinatie met een evenwichtige voeding en een gezonde leefstijl, is dit product een gezonder alternatief voor traditionele eiwitbronnen.
*10g

Wat zit erin?


  • De ingrediënten zijn afkomstig uit natuurlijke eiwitbronnen: soja, tarwe en erwten. 
  • Het levert alle negen essentiële aminozuren, om de spiermassa in stand te houden en spierverslapping en vermoeidheid te voorkomen.
  • Het bevat minder vet en cholesterol dan normale porties vlees, kaas, eieren en volle melk.

Hoe gebruikt u het?

  • Naar behoefte een of meerdere malen per dag 1 schepje (circa 10 gram) poeder aan melk of andere dranken toevoegen. Gedurende 1 minuut snel roeren of schudden in een dichte beker.
  • U kunt het ook over cornflakes, salades, soepen of andere gerechten strooien zonder dat dit de smaak ervan beïnvloedt.
     

Heerlijke recepten!

U kunt het proteïnepoeder gebruiken in heerlijke NUTRILITE recepten, zoals rijstpudding met pistache en rozijnen, milkshake met peer, chocola en banaan of citrusdrank en nog veel meer.
er worden geen schepjes meer meegeleverd; 10 gram komt overeen met een eetlepel.

    Uiensoep met broodkruim

Ingrediënten

  • 3 uien (450 g)
  • 4 eetlepels Amway olijfolie
  • 2 maatschepjes NUTRILITE™ Puur Plantaardig Proteïnepoeder
  • 500 ml groentebouillon
  • peper en zout
  • 2 sneden brood zonder korst
  • een takje salie
  • geraspte kaas als garnering

Bereiding

Pel de uien en snijd ze in dunne plakjes. Verwarm 2 eetlepels Amway olijfolie in een anti-aanbakpan en laat de uien daarin enkele minuten zachtjes stoven. Schenk de groentebouillon erover, breng dit aan de kook en laat alles 15 minuten sudderen, onder af en toe roeren. Breng op smaak met peper en zout.

Maal het brood in de keukenmachine in enkele seconden tot grote kruimels. Verhit 2 eetlepels Amway olijfolie in een pan en bak de broodkruimels met de salieblaadjes tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Strooi de knapperige broodkruimels over de soep en serveer met salie, zwarte peper en geraspte kaas erbij.

2 porties

   Kaviaar van aubergines

Ingrediënten

  • 1 aubergine 400 g
  • 30 gnatriumarme kappertjes
  • 1 rood Spaans pepertje
  • 1 eetlepel NUTRILITE™ Puur Plantaardig Proteïnepoeder
  • 2 eetlepels Amway olijfolie
  • 1 eetlepel gedroogde oregano

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en halveer de aubergine, dek beide helften af met aluminiumfolie en bak ze in de oven gedurende 25 minuten of totdat ze zacht zijn.

Verwijder de schil van de aubergine en doe het vruchtvlees samen met de overige ingrediënten in de keukenmachine. Pureer het glad en serveer.

4 à 6 porties

   Tonijnsalade met appel

Ingrediënten

  • 1 groene appel (granny smith)
  • 4 radijsjes
  • 2 stronkjes witlof
  • 100 gtonijn in olijfolie (uitgelekt gewicht)
  • paar sprietjes bieslook
  • citroensap

Voor de vinaigrette

  • 1 maatschepje NUTRILITE™ Puur Plantaardig Proteïnepoeder
  • 2 eetlepels appelciderazijn
  • 100 gAmway olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

Was de radijsjes en snijd ze in zeer dunne plakjes. Leg de plakjes radijs in een kom met koud water in de koelkast. Was de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in dunne partjes en leg deze in citroensap om te voorkomen dat ze bruin worden. Dep ze vervolgens droog.

Doe het proteïnepoeder in de blender met azijn en olie, voeg peper en zout naar smaak toe en meng dit tot een gladde vinaigrette.

Was de witlof, verwijder de kern en snijd in plakjes. Giet de plakjes radijs af. Meng de witlof met de radijs, appel en tonijn in een slakom. Maak de salade aan met de vinaigrette. Garneer met gehakte bieslook en serveer.

2 porties

   Dip van kikkererwten en gedroogde tomaten

Ingrediënten

  • 200 gafgegoten kikkererwten uit blik
  • 40 ggedroogde tomaten op olie
  • 40 gwater 
  • sap van ½ citroen
  • 1 maatschepje NUTRILITE™ Puur Plantaardig Proteïnepoeder
  • 2 eetlepels Amway olijfolie
  • een snufje zout
  • gehakte peterselie
  • wortel, radijs, venkel, bleekselderij om mee te dippen

Bereiding
Doe alle ingrediënten behalve de peterselie in de keukenmachine en pureer ze. Doe de dip in een kommetje en strooi er gehakte peterselie over. Serveer de dip met rauwe groenten en/of brood, toastjes, volkorencrackers.

4 à 6 porties

   Vegetarische sandwich

Ingrediënten

  • 4 sneden meergranenbrood
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 3 maatschepjes NUTRILITE™ Puur Plantaardig Proteïnepoeder
  • 3 eetlepels azijn
  • 70 gAmway olijfolie
  • peper en zout
  • 1 takje munt

Bereiding

Was de groenten. Snijd de courgette in dunne plakjes. Verwijder de steel, zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snijd deze in repen. Rooster de groenten en zet ze apart.

 

Klop in een kommetje het proteïnepoeder met azijn, peper en zout door elkaar. Schenk daar langzaam maar gestaag de olie bij en klop dit tot een glad en romig mengsel zonder klonters.

Leg 2 sneden brood op een snijplank en besmeer deze met de helft van het mengsel met proteïnepoeder. Leg daarop de geroosterde groenten en garneer met muntblaadjes. Smeer de rest van de proteïnespread over de andere 2 sneden brood en leg deze met de besmeerde kant omlaag op de sandwiches. Serveer.

2 porties

 

Suggestie: rooster het brood voor een warme sandwich

   Broodje met blauwe kaas, appel en bleekselderij

Ingrediënten

  • 2 broodjes (kaiserbroodjes)
  • 120 gblauwe kaas (Gorgonzola, Roquefort, Stilton…)
  • 1 maatschepje NUTRILITE™ Puur Plantaardig Proteïnepoeder
  • 2 stengels bleekselderij met blad
  • eventueel melk of yoghurt
  • ½ rode appel
  • citroensap

Bereiding

Pureer de blauwe kaas samen met het selderijblad en het proteïnepoeder glad in de keukenmachine. Als de crème te dik is (afhankelijk van de gebruikte kaassoort) voeg dan een beetje melk of yoghurt toe om deze wat romiger te maken.

Snijd de broodjes in tweeën; was de appel en snijd deze in dunne plakjes. Besprenkel de schijfjes appel met citroensap om te voorkomen dat ze bruin worden en dep ze droog. Hak de bleekselderij fijn. Besmeer de onderste helft van de broodjes met de kaascrème, leg daarop de schijfjes appel, strooi er gehakte bleekselderij over, leg de andere helft van het broodje erop en serveer.

1 portie

   Rijstpudding met pistache en rozijnen

Ingrediënten

  • 25 g langkorrelrijst
  • 250 ml melk (magere of volle)
  • 1 maatschepje NUTRILITE™ Puur Plantaardig Proteïnepoeder
  • 10 g kristalsuiker
  • 10 g rozijnen
  • ½ theelepel kaneel
  • 10 g gehakte pistachenoten
  • een klontje boter

Bereiding

Spoel de rijst in een zeef onder de koude kraan tot het water helder is. Laat de rozijnen in warm water weken. Breng de melk in een steelpan met dikke bodem en antiaanbaklaag aan de kook. Voeg de rijst toe, zet de warmtebron laag en laat het geheel 15 minuten zachtjes sudderen. Roer regelmatig om te voorkomen dat de rijst aan de bodem van de pan plakt.

Voeg als de rijst gaar is suiker, 1 maatschepje proteïnepoeder, de uitgelekte rozijnen en kaneel toe, en roer alles goed door. Serveer de pap warm in een kommetje.

U kunt er ook pudding van maken. Haal de pan van de warmtebron en laat de massa indikken. Vet een plastic beker in met boter, schep de rijst erin en druk aan met een lepel. Keer de beker met pudding direct om op een bordje. Strooi de pistachenoten erover en serveer de pudding.

1 portie

   Milkshake met peer, chocola en banaan

Ingrediënten

  • 1 kleine peer
  • 1 kleine banaan
  • 1 maatschepje NUTRILITE™ Puur Plantaardig Proteïnepoeder
  • 1 eetlepel chocoladepoeder (5 g)
  • 120 ml melk (magere of volle)
  • Gemalen kaneel of cacaopoeder om erover te strooien

Bereiding

Schil de peer, snijd hem in vieren en verwijder het klokhuis. Pel de banaan en hak deze fijn. Doe het fruit, 1 maatschepje proteïnepoeder, de chocoladepoeder en de melk in een blender of keukenmachine en pureer tot een gladde massa.

Schenk de shake in een hoog glas, strooi er wat gemalen kaneel en/of cacaopoeder over en serveer.

1 portie

   Citrusdrank

Ingrediënten

  • 1 rode grapefruit
  • 2 mandarijnen
  • 1 limoen
  • 1 citroen
  • 3 lepels vloeibare honing
  • 1 maatschepje NUTRILITE™ Puur Plantaardig Proteïnepoeder
  • 3 - 4 aardbeien (40 g)

Bereiding

Was de aardbeien en droog ze af, snijd ze in stukjes en doe ze in een hoog glas. Snijd de grapefruit, mandarijnen, limoen en citroen met een scherp mes doormidden en pers ze uit met een citruspers.

Giet het sap door een zeef in een shaker en voeg de honing en 1 maatschepje proteïnepoeder toe. Schud flink om alles goed te mengen, giet het sap in het glas met de aardbeien en serveer de citrusdrank.

1 portie

U kunt naar eigen smaak variëren met andere citrusvruchten en ook andere fijngehakte vruchten toevoegen, bijvoorbeeld frambozen, zwarte bessen, granaatappel, kiwi, enz.

   Frisse, krokante vruchtensalade

Ingrediënten

  • 150 g vers fruit, geschild en ontpit (appel, peer, druiven, meloen, aardbeien, kiwi...)
  • 1 biologische sinaasappel
  • 1 maatschepje NUTRILITE™ Puur Plantaardig Proteïnepoeder
  • 20 g bruine suiker
  • 40 g krokante muesli

Bereiding

Was de sinaasappel, rasp de schil en pers het sap eruit. Snijd vers fruit in blokjes of stukjes en doe deze in een kommetje. Klop in een andere kom 1 maatschepje proteïnepoeder met suiker en sinaasappelsap goed door tot een gladde vloeistof zonder klonters.

Giet het sap over de fruitsalade, strooi er de krokante muesli en de geraspte sinaasappelschil over en serveer de salade.

1 portie

   Flensjes

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 2 maatschepjes NUTRILITE™ Puur Plantaardig Proteïnepoeder
  • 110 ml melk (magere of volle)
  • 1 klontje boter

 Bereiding

Klop in een kom het ei met 2 maatschepjes proteïnepoeder en de melk tot een glad beslag zonder klonters. Vouw de boter in een stuk keukenpapier tot een soort kussentje.

Verwarm een anti-aanbakpannetje (diameter 10 cm) op een halfhoge warmtebron. Wacht tot de pan warm genoeg is en vet deze dan licht in met het boterkussentje. Schep een kleine soeplepel beslag in het midden van de pan. Pak de pan bij de handgreep, haal hem van de warmtebron en draai hem rond totdat het beslag de bodem bedekt. Zet de pan weer op de warmtebron en bak het flensje 40 seconden.

Maak het flensje met een spatel (niet van metaal) los en draai het om. Bak het flensje nog 20 à 30 seconden en laat het op een bord glijden. Maak met de rest van het beslag nog 5 flensjes, stapel ze op elkaar en serveer ze.

Voldoende voor 6 kleine flensjes (diameter 10 cm) of 3 grote (diameter 17 cm).

U kunt de flensjes naar smaak serveren met jam, marmelade, honing, chocolade-hazelnootpasta, zure room, kwark, vruchten, enz.

   Laagjessandwiches met rode biet 
Ingrediënten
  • 4 sneden wit casinobrood (circa 11 x 11 cm) zonder korst
  • 30 g gekookte en geschilde rode biet
  • 140 g geitenroomkaas
  • 1 maatschepje NUTRILITE™ Puur Plantaardige Proteïne
  • paar sprietjes bieslook
  • peper en zout
  • blaadjes rucola als garnering

Bereiding

Doe de rode biet, kaas en NUTRILITE™ Puur Plantaardige Proteïne in de keukenmachine met een snufje peper en zout en pureer alles glad.

Verdeel de bietencrème gelijkmatig over 3 sneetjes brood, strooi er wat gehakte bieslook over en stapel ze op elkaar. Leg het vierde sneetje brood erop. Wikkel dit in huishoudfolie en zet het minimaal 1 uur in de koelkast.

Verwijder het folie vlak voor het opdienen. Snijd de opgestapelde boterhammen eerst in vieren, en vervolgens elk kwart nog eens doormidden, zodat u 8 laagjessandwiches krijgt. Leg de sandwiches op een platte schaal, garneer met rucola en serveer.

2 à 4 porties (8 stuks)

   Exotische smoothie

Ingrediënten
  • 1 kleine, rijpe banaan
  • 80 gvruchtvlees van verse ananas
  • 1 maatschepje NUTRILITE™ Puur Plantaardig Proteïnepoeder
  • 200 ml kefir
  • 3 ontpitte dadels plus 1 extra als garnering
  • 1 eetlepel heldere honing

Bereiding

Doe de banaan en ananas in een blender of keukenmachine en pureer ze glad. Voeg de in stukjes gesneden dadels, proteïnepoeder en honing toe en meng alles goed door elkaar. Voeg kefir toe, mix nog een keer en giet de smoothie in een hoog glas. Serveer eventueel met wat plakjes dadel.

1 portie

   Crumble met bramen en aalbessen

Ingrediënten

  • 300 g bramen
  • 200 g aalbessen
  • 4 eetlepels aardbeienjam
  • 40 g bloem
  • 40 g amandelmeel
  • 50 g bruine suiker 
  • 2 maatschepjes NUTRILITE™ Puur Plantaardige Proteïne
  • 60 g boter

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de bloem met het amandelmeel, bruine suiker en NUTRILITE™ Puur Plantaardige Proteïne in een grote kom. Snijd de boter in kleine stukjes en voeg deze toe.  Meng alles met de hand tot een grof kruimeldeeg.

Was de bramen en dep ze droog. Ris de aalbessen van de steeltjes en verdeel ze samen met de bramen gelijkmatig over 4 bakjes. Verdeel in elk bakje 1 eetlepel aardbeienjam over de vruchten, met daarover het kruimeldeeg. Zet de bakjes 20 minuten in de oven totdat het kruimeldeeg goudbruin is en het fruit borrelt. Warm serveren.

4 porties

   Zachte kaas-/yoghurtbroddjes

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 100 ml Griekse yoghurt 
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 40 g amandelmeel
  • 1 maatschepje NUTRILITE Puur Plantaardig Proteïnepoeder
  • 100 g gemalen emmentaler of andere belegen kaas
  • peper en zout
  • pittenmix (pompoenpitten, karwijzaad, lijnzaad, sesamzaad ...)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng in een grote kom het ei met de yoghurt. Voeg bakpoeder, amandelbloem, proteïnepoeder, een snufje zout, peper en geraspte kaas toe. Klop het deeg glad en schep het in 15 porties op de bakplaat. Bestrooi de broodjes met pittenmix en bak ze in circa 15 minuten lichtbruin. Afgekoeld serveren.

4 à 6 porties (15 stuks)

   Jam/amandelspread

Ingrediënten

  • 120 g frambozenjam
  • 1 maatschepje NUTRILITE Puur Plantaardig Proteïnepoeder
  • 1 eetlepel gehakte amandelen
  • 4 sneden volkorenbrood

 

Bereiding
Meng de jam met een maatschepje proteïnepoeder. Rooster de gehakte amandelen 1 à 2 minuten in een anti-aanbakpan totdat ze lichtbruin kleuren. Rooster het brood. Besmeer de sneden brood met de jam, bestrooi met geroosterde amandelen en serveer.

1 à 2 porties

U kunt elke smaak jam gebruiken. U kunt ook gehakte pistachenoten gebruiken in plaats van geroosterde amandelen.

   Warme havermoutpap met peren en noten

Ingrediënten

  • 300 ml water
  • 40 g havermout 
  • 1 maatschepje NUTRILITE™ Puur Plantaardig Proteïnepoeder
  • 2 halve peren uit blik
  • 4 walnoten
  • 1 theelepel kaneelpoeder 
  • bruine suiker (optioneel)

Bereiding
Breng het water aan de kook. Voeg de havermout, ½ theelepel kaneelpoeder en 1 maatschepje proteïnepoeder toe. Roer alles goed door en laat het mengsel nog 1 minuut koken. Giet de havermout in een kom en laat even staan. Voeg schijfjes peer toe, strooi de gehakte walnoten en de resterende kaneel erover en serveer. Voeg eventueel wat bruine suiker toe en garneer met sinaasappelrasp.

1 portie

U kunt voor deze havermout ook verse peren gebruiken. Snijd een kleine peer in vieren en verwijder schil en klokhuis. Zet de peer net onder water, voeg 1 à 2 eetlepels suiker toe en kook tot de peer zacht is. U kunt de perensiroop gebruiken bij het bereiden van de havermout.

   Kostelijke kommetjes

Ingrediënten

  • 300 g kwark of roomkaas
  • 125 ml vanilleyoghurt
  • 1 maatschepje NUTRILITE™ Puur Plantaardig Proteïnepoeder
  • 1 kleine gele perzik (of ½ grote perzik)
  • 8 frambozen
  • 2 makronen of chocoladekoekjes
  • cacaopoeder als garnering

Bereiding

Doe de kwark en het proteïnepoeder in een kom en klop dit tot een zachte, romige massa. Voeg de vanilleyoghurt toe en schep deze er met een rubber spatel doorheen. Verwijder de schil en pit van de perzik; snijd deze in kleine stukjes en pureer in de keukenmachine. Doe het kwark-/yoghurtmengsel in 2 dessertkommetjes en roer de perzikcoulis erdoor. Garneer elk kommetje met 4 frambozen en 1 fijngehakt koekje. Strooi er eventueel wat cacaopoeder over.

2 porties

Kies seizoensfruit; u kunt ook abrikozen, kaki of aardbeien pureren, of de frambozen vervangen door ander zacht fruit.

   Groene mix

Ingrediënten

  • 1 kleine groene appel (granny smith)
  • 1 maatschepje NUTRILITE Puur Plantaardige Proteïne
  • 400 g druiven
  • 150 g bleekselderij met blaadjes
  • 1 kiwi
  • 1 limoen

 

Bereiding
Pers de limoen uit. Schil de appel, snijd hem in stukjes en doe deze samen met het limoensap en 1 maatschepje NUTRILITE Puur Plantaardige Proteïne in een blender of keukenmachine. Pureer dit glad. Was de druiven en de bleekselderij. Schil de kiwi, snijd de bleekselderij en de kiwi in stukjes en pureer ze tot sap, pureer ook de druiven tot sap en voeg alle sap aan het appelmengsel toe. Meng alles goed door elkaar. Giet in een hoog glas en serveer.

1 portie

   Hartige croissants

Ingrediënten

  • 230 gbladerdeeg in een ronde plak van circa 30 cm
  • 80 gfeta
  • 1 maatschepje NUTRILITE™ Puur Plantaardig Proteïnepoeder
  • 1 eetlepel gehakte kruiden (peterselie, munt, bieslook, basilicum...)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eidooier
  • 2 theelepels melk 
  • sesamzaad

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verkruimel de feta en meng deze in een kom met 1 maatschepje proteïnepoeder, de kruiden en het paprikapoeder. Rol het bladerdeeg uit op een werkblad. Snijd het deeg met een scherp mes in 12 punten. Leg op de brede kant van elke punt een theelepel van het fetamengsel. Rol elke punt vanaf de brede kant op.

Leg de croissants op de bakplaat. Meng de eidooier met de melk en bestrijk de croissants met dit mengsel. Bestrooi de croissants met sesamzaad en bak ze in circa 20 minuten goudbruin. Serveer de croissants warm, vers van de bakplaat.

4 porties (12 stuks)

   Courgettesoep met pesto

Ingrediënten

  • 50 gprei 
  • 300 gcourgette
  • 1 kleine aardappel
  • 2 maatschepjes NUTRILITE™ Puur Plantaardig Proteïnepoeder
  • 2 eetlepels Amway olijfolie
  • 500 ml groentebouillon
  • zout

Voor de pesto

  • 40 gbasilicumblaadjes
  • 1 eetlepel pijnboompitten plus extra pijnboompitten als garnering
  • 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
  • 70 gAmway olijfolie
  • zout

Bereiding

Verwarm de bouillon. Schil en was de aardappel en snijd deze in blokjes. Snijd de prei in dunne ringen. Doe de aardappel en prei met de olie in een anti-aanbakpan en laat dit enkele minuten stoven. Was en rasp de courgettes en doe ze in de pan, voeg het proteïnepoeder toe, roer alles door en schenk de hete bouillon erover. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken; roer af en toe door.

Was de basilicumblaadjes en dep ze droog met keukenpapier. Doe de blaadjes samen met de overige ingrediënten in de keukenmachine en pureer dit glad. Rooster de extra pijnboompitten in de koekenpan in enkele minuten goudbruin.

Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak en schenk in 2 diepe borden. Voeg aan elk bord wat pesto toe, garneer met de geroosterde pijnboompitten en serveer.

2 porties

   Sinaasappel-honingspread

Ingrediënten

  • 1 grote sinaasappel
  • 1 maatschepje NUTRILITE™ Puur Plantaardig Proteïnepoeder
  • 20 gheldere honing
  • roomkaas
  • volkorenbrood

 

Bereiding

Was de sinaasappel en snijd hem ongeschild in stukken. Verwijder de pitjes en doe de stukken sinaasappel met het proteïnepoeder en de honing in de keukenmachine. Pureer dit glad. Smeer deze spread op volkorenbrood met roomkaas.

 

2 à 4 porties

 

De spread is in de koelkast maximaal 5 dagen houdbaar.

   Eenvoudige frambozencake (8 à 10 porties)
Ingrediënten
  • 2 eieren
  • 140 gkristalsuiker
  • 125 ml frambozenyoghurt
  • 70 gmaïs- of arachideolie
  • 300 gbloem + extra bloem voor het bakblik
  • 16 gbakpoeder
  • 2 maatschepjes NUTRILITE™ Puur Plantaardig Proteïnepoeder
  • 125 gverse frambozen
  • snufje zout
  • klontje boter om het bakblik in te vetten
  • poedersuiker/glazuursuiker als garnering 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een bakvorm van 22 cm in met boter en bestuif deze met bloem. Meng in een grote kom de bloem met bakpoeder, proteïnepoeder en zout. Klop in een andere kom de eieren en suiker met een elektrische of handmixer tot een luchtige, witte massa; voeg de yoghurt toe en blijf mixen terwijl u in een gelijkmatig straaltje de olie toevoegt. Voeg de droge ingrediënten toe en klop niet langer dan nodig is om alles goed te mengen. Schep de frambozen er met een rubberen spatel voorzichtig door.

Giet het beslag in het bakblik en bak de cake in circa 40 minuten gaar, of totdat een in het midden gestoken tandenstoker er schoon uitkomt. Haal de cake uit de oven en laat hem op een rooster afkoelen. Haal de cake uit het bakblik, bestuif de bovenkant met poedersuiker en serveer.

   Zuivelvrije muesli-smoothie

 Ingrediënten
  • 250 ml sojamelk
  • 2 gedroogde abrikozen
  • 20 ggekonfijte gember
  • 40 gmuesli naar keuze
  • 1 eetlepel NUTRILITE™ Puur Plantaardig Proteïnepoeder
  • Bereiding

    Snijd de abrikozen en gember in stukjes en doe ze samen met de overige ingrediënten in een blender of keukenmachine. Pureer dit tot een romig en glad mengsel. Giet de smoothie in een hoog glas en serveer.

    1 portie