Directe verkoop is….

Direct verkoop biedt klanten de gelegenheid om een product op hun gemak thuis of samen met vrienden te bekijken, uit te proberen en te beoordelen. Direct selling wordt steeds populairder bij consumenten, vanwege het gemak van thuis winkelen, de persoonlijke aandacht en een service die je tegenwoordig nog maar zelden krijgt. Ook speelt het in op de behoefte aan handige oplossingen voor drukbezette mensen, zowel alleenstaanden als gezinnen.

Bron: Federation of European Direct Selling Associations - FEDSA

Direct Selling is een bedrijfstak die jaarlijks een omzet genereert van bijna 110 miljard dollar.
(Bron: WFDSA, international statistics - 2008)

Legitiem Direct Selling vs. Illegale Pyramidespelen

‘Piramidespelen’ zijn bedrieglijke en gevaarlijke valstrikken voor de consument. Helaas kan het bestaan ervan de reputatie van bedrijven als Amway schaden. In tegenstelling tot het wettige Direct Selling, verleiden illegale piramidespelen mensen tot investeringen in schijnbaar lucratieve systemen met de belofte van gemakkelijk te verdienen rijkdom. Over het algemeen maken deze systemen die beloften echter niet waar en beroven ze uiteindelijk de deelnemers van hun verdiensten en hun investering.

Wat zijn ‘piramidespelen’?
Piramidesystemen zijn gewoonlijk gebaseerd op het principe dat de mensen onderaan de piramidestructuur bijdragen aan de financiële winst van degenen aan de top, doordat zij verplicht worden om een bepaald geldbedrag te betalen om deel te mogen uitmaken van de piramide. Om een persoon de vaak aanzienlijke startinvestering terug te laten verdienen en winst te laten maken, is een groot aantal nieuwe deelnemers nodig, die elk een startinvestering doen.

Om tot zo’n systeem toe te treden, moeten mensen een bepaalde hoeveelheid producten kopen, die vaak niet kunnen worden doorverkocht.

De promotors van illegale piramidespelen proberen dit systeem te presenteren als een legitieme direct selling business. Zie onderstaand schema, voor de belangrijke verschillen tussen piramidesystemen en het legitieme direct selling.

Direct Selling

Piramidespelen

Biedt producten die kunnen worden verkocht.

Biedt geen commercieel haalbare producten te koop aan.

Mogelijkheid voor inkomsten is uitsluitend gebaseerd op de productverkoop.

Inkomsten kunnen verkregen worden op basis van het aantal geworven personen, ongeacht of die mensen een product verkopen.

Minimale opstartkosten en geen uitstapkosten.

Eist vaak hoge entreebedragen en verplicht de deelnemer om grote hoeveelheden producten in voorraad te nemen.

Haalbare zakelijke mogelijkheden op de lange termijn.

Oplichterspraktijken die gewoonlijk binnen enkele maanden verdwijnen.

Strenge normen voor de bescherming van de consument, zoals het recht op afzien van een bestelling of overeenkomst, en tevredenheidsgaranties voor de klant.

Er worden geen tevredenheidsgaranties nageleefd en er is geen recht op annulering.

Piramideverkoop is illegaal in veel landen van de Europese Unie. Amway steunt de invoering op Europees niveau van maatregelen om de consument te beschermen tegen illegale piramidespelen.

Ajax-fout

Er is een probleem opgetreden tijdens de communicatie met de server. Probeer de pagina opnieuw te laden of de handeling opnieuw uit te voeren.